La final de martie, vremea de iarnă s-a întors în România. De noaptea trecută, sudul ţării şi zonele de munte sunt sub cod galben şi portocaliu de ninsori abundente şi viscol. Bate vântul, iar ploaia s-a transformat deja în lapoviță si ninsoare.

Cum vremea severă determină scăderea semnificativă a vizibilității, drumarii îi sfătuiesc pe şoferi să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Articolul continua dupa recomandari

Deşi ninge pe mai multe drumuri din centrul țării, CNAIR susţine că nu sunt probleme în trafic.

Totuşi, un convoi care a pornit ieri din Vama Petea a rămas blocat la ieșire din Cavnic, din cauza zăpezii de pe drumul care nu a fost curățat. Autorităţile spun că au scos utilajele pe drum şi că au dat şi cu material antiderapant, doar că a nins dintr-o dată abundent şi nu au făcut faţă.

Drumarii au scos pe şoselele ţării peste 60 de utilaje care au împrăștiat peste 250 de tone material antiderapant pentru a preveni depunerea zăpezii pe carosabil.