Vremea pe 8 august este senină şi foarte călduroasă. Prognoza meteo anunţă că se vor mai semnala ploi în special la munte, iar canicula se va extinde la câmpie. În Bucureşti vor fi 32 de grade Celsius.

NOAPTEA DE MARŢI SPRE MIERCURI: Înnorări temporare, averse, descărcări electrice şi posibil intensificări de scurtă durată ale vântului vor mai fi, mai ales la începutul nopţii, pe arii restrânse în regiunile sudice şi la munte. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 grade în estul Transilvaniei şi 23 de grade pe litoral.

Articolul continua dupa recomandari

Vremea 8 august în ţară

Miercuri, vremea va fi foarte caldă în zonele de câmpie din vest şi din sudul României. În special în vest şi sud-vest, indicele temperatură-umezeală, ITU, depăşeşte pragul critic al disconfortului termic de 80 de unităţi. Local, ITU va depăşi acest prag şi în sud-est.

Ploi vor mai fi semnalate la munte şi în câteva zone izolate din sud-vestul ţării. Se vor înregistra şi averse, dar şi descărcări electrice. În cea mai mare parte a ţării, vântul va sufla slab, până la moderat.

Temperaturile maxime ale zilei de 8 august vor fi între 26 - 34 de grade, iar cele minime vor fi surprinzător de scăzute în depresiuni, doar 9 grade, în timp ce în Dealurile de Vest şi în Delta Dunării vor urca la 22 de grade. Presiunea atmosferică va înregistra o creştere, dinspre nord-vest.

Temperaturile zilei de miercuri în oraşe: Alexandria 31 de grade, Bacău 30, Brăila 32, Constanţa 28, Focşani 32, Iaşi 30, Ploieşti 31, Suceava 27, Vaslui 30 de grade.

ÎN BUCUREŞTI: Prognoza meteo anunţă că pe 8 august, în Capitală, vremea se va menţine călduroasă şi sunt semne de caniculă. ITU - indicele temperatură-umezeală depăşeşte uşor pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 18...19 grade. Presiunea atmosferica va creşte şi se va apropia de normalul baric al perioadei.

Harta de la ANM cu vremea pe 8 augustVezi 2 imagini în Galerie

LA MARE: ANM prognozează că, pe litoral, vremea va fi frumoasă şi caldă. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla în general moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 29 grade, iar cele minime între 19 şi 22 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 25...27 de grade.

Temperaturi pe 7 august în staţiunile de pe litoral: Costineşti 28 de grade, Mamaia 28, Mangalia 27, Neptun 28, Vama Veche 27 de grade Celsius.

LA MUNTE: Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în special după-amiaza, când pe arii restrânse cu precădere în Carpaţii Meridionali, vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura aerului va marca o uşoară creştere faţă de ziua precedentă.

Temperaturile zilei în staţiunile montane: Ceahlău 18 grade, Păltiniş 23, Poiana Braşov 24, Predeal 23, Rânca 21, Semenic 20, Sinaia 21 de grade la cota 1500, Stâna de Vale 25 de grade Celsius.