Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza actualizată pentru următoarele patru săptămâni, în intervalul 7 ianuarie - 4 februarie 2019.

Potrivit meteorologilor ANM, în prima parte a intervalului vremea fi mai rece decât normalul perioadei în aproape toată țara, urmând ca temperaturile să mai crească abia spre finalul lunii ianuarie și începutul lunii februarie.

Articolul continua dupa recomandari

De asemenea, cantitățile de precipitații, sub formă de ninsoare, vor fi însemnate în unele regiuni.

Prognoza meteo 7-14 ianuarie 2019

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii țări, abatere termică negativă ce va fi mai pronunțată în zonele montane.

Cantitățile de precipitațiile vor fi excedentare în jumătatea sudică a țării și în general apropiate de cele specifice perioadei în rest.

Vremea 14-21 ianuarie 2019

Temperatura aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele ce ar trebui să se înregistreze în mod normal în această săptămână, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor deficit în regiunile sudice și sud-estice, dar și a unui ușor excedent, local în regiunile nordice.

Vremea 7 ianuarie - 4 februarie 2019. ANM anunta ninsori și frig in urmatoarele saptamaniVezi 2 imagini în Galerie

Prognoza meteo 21-28 ianuarie 2019

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în extremitatea sudică a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale ale perioadei.

Vremea 28 ianuarie - 4 februarie 2019

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în sudul și sud-estul țării și ușor mai coborâte în nord-vestul și nordul teritoriului, potrivit ANM.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar la nivelul întregii țări.