Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 29 octombrie - 26 noiembrie 2018.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993 - 2016.

Articolul continua dupa recomandari

Prognoza meteo 29 octombrie - 5 noiembrie 2018

Temperatura aerului va avea valori semnificativ mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de normele climatologice ale săptămânii local în regiunile vestice și nord-vestice și vor fi în general deficitare în rest.

Vremea 5 - 12 noiembrie 2018

Valorile termice se vor situa peste de cele normale pentru această dată, cu abatere ușor mai mare în regiunile vestice și nord-vestice.

Regimul pluviometric este posibil să fie în general ușor deficitar în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo 12 - 19 noiembrie 2018

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale ale perioadei, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații ce sunt estimate a se înregistra în acest interval se vor situa în jurul celor normale din punct de vedere climatologic.

Vremea 19 - 26 noiembrie 2018

La nivelul întregii țări, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, potrivit ANM.

Cantitățile de precipitații ce se vor acumula în acest interval, în cea mai mare parte a țării, se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână.