Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 2 - 28 octombrie 2019.

Meteorologii au anunţat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. 

Articolul continua dupa recomandari

Astfel, în prima săptămână de prognoză, temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile sudice şi sud-vestice.

În rest, valorile vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea 2 - 7 octombrie 2019

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice și la munte. Excepție va face sud-vestul teritoriului, unde cantitățile de precipitații vor fi local deficitare.

Prognoza meteo 7 - 14 octombrie 2019

Temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în regiunile vestice, centrale, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali, iar în restul țării vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei.

Vremea 14 - 21 octombrie 2019

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cele normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 21 - 28 octombrie 2019

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifce pentru această perioadă, în toate regiunile.

Potrivit ANM, cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general deficitare în jumătatea vestică a țării, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.