Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza actualizată pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 19 decembrie 2018 - 14 ianuarie 2019. Meteorologii au anunţat cum va fi vrea de Crăciun, Revelion şi de Bobotează.

Potrivit meteorologilor ANM, vremea de Crăciun va fi mai dece decât normalul perioadei, mai ales în jumătatea de est a ţării. Temperaturi mai coborâte decât cele normale se vor înregsitra şi de Revelion şi în primele zile ale anului, în majoritatea zonelor ţării.

Articolul continua dupa recomandari

Prognoza meteo 19 - 24 decembrie 2018

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele normale ale intervalului în regiunile extracarpatice, precum și în vestul și nordvestul țării, iar în rest vor fi în general apropiate de normele climatologice, posibil ușor mai ridicate în regiunile centrale.

Regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în centrul și sudul țării. Exceptie va face de vest, sud-vest, precum și cea estică, unde cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normalul săptămânii.

Vremea 24 - 31 decembrie 2018

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele normale ale intervalului local în jumătatea de est a țării și în general apropiate de cele specifice perioadei în rest.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în jumătatea de sud a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână, posibil excedentar local în regiunile nordice și centrale.

Prognoza meteo 31 decembrie 2018 - 7 ianuarie 2019

Temperatura aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele specifice perioadei în cea mai mare parte a țării.

La nivelul întregii țări, regimul pluviometric se va situa, în general, în jurul celui normal specific acestei săptămâni.

Vremea 7 - 14 ianuarie 2014

Mediile valorilor termice vor fi vor fi apropiate de cele specifice intervalului în majoritatea regiunilor, potrivit ANM.

Regimul pluviometric se va situa, în general, în limitele normal ale acestei săptămâni.