Ultimele 24 de ore au adus toamna în toată ţara, iar pe alocuri este iarnă în toată regula. A nins la altitudini mari şi temperaturile sub 10 grade Celsius au făcut ca, în unele oraşe, oamenii să se încălzească deja de la calorifere. La Iaşi, o femeie care trăieşte pe stradă a ajuns la spital cu hipotermie după ce a leşinat şi a stat ore întregi în ploaie.

Dimineaţa a adus şi primii fulgi de zăpadă din sezonul acesta în judeţul Suceava. În munţii Rarău, la altitudini mari, ninsoarea nu s-a oprit nici la această oră. Iarna din octombrie a adus zăpadă şi în Ceahlău, în judeţul Neamţ.

Articolul continua dupa recomandari

A fulguit pe vârf de munte şi la Omu, în Prahova, la Rânca, în Gorj sau la Bâlea, în Sibiu. De la 20 de grade câte erau ieri, joi, în oraş, astăzi, sibienii au avut parte de temperaturi sub 10 grade Celsius.

Frig a fost şi în Mureş, unde oamenii au fost nevoiţi să scoată din dulapuri hainele de iarnă. La Oradea, temperaturile mici i-au făcut pe localnici să dea deja drumul la căldură. 

Dan Crețu - director comercial Termoficare Oradea: În urma consultarii asociatiilor de proprietatri am decis sa dam drumul la caldura in tot municipiul Oradea .Astazi pana la ora 12, 70% din oraș va fi incalzit. 

Bătrână: Ne bucuram dar o sa vedem la plata, la asociatie, sa vedem. Nu mi se pare o solutie nici sa dai pe medicamente. 

Frig a fost şi în Iaşi. Din cauza ploii şi umezelii, o femeie care trăieşte pe stradă a ajuns la spital cu hipotermie.

Iar meteorologii spun că nu scăpăm de vremea rea nici în următoarele zile. Abia de la mijlocul săptămânii viitoare vremea se va încălzi din nou.