Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori abundente în şapte judeţe, care va intra în vigoare astăzi, la ora 16.00.

Potrivit meteorologilor ANM, în intervalul 22 ianuarie, ora 16.00 - 23 ianuarie, ora 10.00, va fi viscol în zona Munților Banatului și a Carpaților Meridionali.

Articolul continua dupa recomandari

De asemenea, va ninge abundent şi se va depune un strat consistent de zăpadă.

În Munții Banatului și în cea mai mare parte a Carpaților Meridionali va ninge viscolit, iar vântul va avea intensificări în special la altitudinile mari, cu rafale de peste 80…90 km/h, zăpada fiind spulberată și troienită, condiții în care vizibilitatea va scădea semnificativ.

Ninsori şi viscol în 7 judeţe

Şapte judeţe sub cod galben de ninsori şi viscol, până miercuri. ANM a emis o nouă alertă de vreme severăVezi 2 imagini în Galerie

În județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea și în cea mai mare parte a județelor Argeș și Caraș-Severin va ninge local însemnat cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

De asemenea, afectate de avertizarea ANM vor fi şi judeţele Prahova şi Dâmboviţa. 

Va ninge şi în Bucureşti

Alina Şerban a declarat pentru Observator că în Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea va ninge abundent şi stratul de zăpadă va fi unul consistent.

Potrivit meteorologului ANM, va ninge şi în Capitală, însă spre seară preceipitaţiile se vor transforma în ploaie pentru că temperatura aerului va creşte la 1 grad Celsius.

Mâine, în Bucureşti, se vor înregistra 5 - 6 grade Celsius.