România este ţara cu două anotimpuri. Dacă în jumătatea de nord a ţării, toamna şi-a intrat pe deplin în drepturi, în sud este încă vară, cu temperaturi de peste 30 de grade. Numai că nu pentru mult timp, de mâine se va răci şi acolo. La Iaşi, oamenii au trecut de la tricouri la geci groase, în timp ce la mare turiştii încă se mai bucură de razele soarelui.

Aşadar, temperaturile au scăzut la jumătate în aprtea de nord a ţării. Aşa că a trebuit să lăsăm tricourile şi hainele subţiri de vară pentru pentru a le înlocui cu cele mai groase de toamnă.

Articolul continua dupa recomandari

Şi nu doar hainele. Ci şi accesoriile. Pălăria de vară a fost înlocuită de ieşeni cu umbrela. La primele ore ale dimineţii, a plouat aproximativ o oră şi a făcut ca temperaturile resimţite să fie mai mici decât cele indicate de termometre.

La Constanţa, în schimb, turiştii au fost pregătiţi pentru ultimul bronz şi ultima baie în mare din acest sezon.

Mirabela Stamate, şef Serviciu de Prognoză Constanţa: Răcirea cea mai mare să spun aşa se va resimţi pe parcursul zilei de joi când aici la Constanţa nu vor fi mai mult de 19 grade. Vom avea şi intensificări ale vântului, ce la rafală se vor situa în jur la 50 de km pe oră.

Temperaturi de vară, de 28 de grade Celsius au fost şi la Ploieşti. Schimbările bruşte de temperatură sunt periculoase pentru cei care suferă de boli cronice, spun medicii. 

Diana Cimpoeşu - medic şef UPU-SMURD Spitalul Sf. Spiridon Iasi: Se prezintă în urgenţe mai mulţi pacienţi cu crize hipertensive, cu crize anginoase, dar şi pacienţi cu viroze respiratorii, traheo-bronşite, infecţii de căi aeriene, în general superioare.

De mâine, se va răci şi în partea de sud a ţării, iar de joi sunt aşteptate temperaturi negative şi brumă în depresiuni.

Temperaturile maxime vor fi încadrate mâine între 16 şi 21 de grade în Transilvania, Maramureş, Banat şi Crişana.