Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi alerte meteo de fenomene periculoase cu efect imediat. De asemenea, până vineri la ora 12.00, în toată ţara este în vigoare o informare de ninsori şi viscol.

Potrivit meteorologilor, până la ora 10.00, este cod galben de ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, şi depunere de chiciură în judeţul Maramureş.

Articolul continua dupa recomandari

Sunt afectate localităţile: Baia Mare, Baia Sprie, Târgu Lăpuș, Copalnic-Mănăștur, Șisești, Recea, Dumbrăvița, Cernești, Groși, Săcălășeni, Coltău, Coaș.

De asemenea, până la ora 9.00, în localităţi din judeţele Constanţa şi Tulcea, vor fi intensificări ale vântului care vor depăși la rafală viteze de 55 - 65 km/h, potrivit ANM.

Fenomene asociate: precipitații predominant sub formă de ploaie.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o alerta meteo de ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte, poleiVezi 2 imagini în Galerie

Informare meteo de ninsori şi viscol în toată ţara

Gerul şi vremea rea se extind treptat în toată România. 

La această oră, este în vigoare o informare meteo ninsori şi strat nou de zăpadă, alertă valabilă până vineri, la ora 12.00.

Vor fi perioade cu precipitații, predominant ninsori, în toate regiunile și se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent, în special în Moldova.

Şi în Capitală a nins în cursul nopţii, iar meteorologii spun că stratul de zăpadă ar putea să ajungă la 16 centimetri sau chiar mai mult în unele zone.