Iarna pare că-şi face loc încet, dar sigur, în toate zonele ţării. În sudul şi estul ţării este frig, iar meteorologii anunţă lapoviţă şi, chiar, fulguieli, iar în zonele de munte avem deja un strat gros de zăpadă.

Pe creste, vântul bate cu 80 - 90 de kilometri pe oră, iar la peste peste 2.000 de metri altitudine a nins. Cel mai mare strat de zăpadă din ţară, de 22 de centimetri, a fost măsurat vineri dimineaţa, la staţia meteo de la Bâlea Lac, în munţii Făgăraş.

Articolul continua dupa recomandari

Temperatura este de zero grade Celsius, iar meteorologii ne spun că este posibil să mai ningă.

Ninge la Rânca, drumarii acţionează cu utilaje pentru deszăpezire

La această oră, ninge şi în stațiunea montană Rânca.

Echipele Secției Drumuri Naționale Târgu Jiu sunt la datorie și intervin în acest moment cu patru utilaje. Temperatura înregistrată este de 0 grade Celsius. 

Drumarii sfătuiesc şoferii care traversează stațiunea să aibă mașinile echipate obligatoriu cu anvelope de iarnă.

Prima ninsoare în Neamţ

Aerul polar care a pătruns în aceste zile în ţară a dus la scăderea drastică a temperaturilor mai ales în zonele înalte. 

În județul Neamț, conform Administrației Naționale de Meteorologie, termometrele arătau în această dimineață minus 2 grade în Piatra-Neamț, minus 2 grade Celsius la Roman, minus 3 grade la Toaca.

Stratul de zăpadă măsura în această dimineață, pe Ceahlău, 3 centimetri.

Potrivit meteorologilor, în Neamţ, spre seară și în cursul nopții, se vor semnala precipitații mixte ce pot favoriza depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de până la 40…45 km/h, iar pe crestele montane de 70…80 km/h.

Temperaturi maxime în județul Neamț vor ajunge până la minus 1…0 de grade, iar cele minime se vor situa între minus 4 și minus 2 grade.