Franţa, lovită de inundaţii catastrofale. Torentele au măturat străzile oraşelor, iar mai multe maşini au fost luate de ape. Pe reţelele de socializare au apărut imaginile dezastrului.

Mai multe râuri din regiunea Bearn au ieşit din matcă. Orașul Salies-de-Béarn este grav afectat de inundaţiile devastatoare.

Articolul continua dupa recomandari

În ultimele 24 de ore, în urma precipitaţiilor abundente, mai multe viituri au lovit regiunea Béarn, cauzând inundaţii catastrofale în mai multe comune şi drumuri.

Încă de marți dimineață, vremea a făcut prăpăd în zonă. Aproape 700 de intervenții au fost  de către departamentul de incendiu și de salvare, în special în zonele Pau și Salies-de-Bearn, dar și din partea Lembeye și Navarrenx.

Este alertă cod portocaliu de inundaţii în sudul Franţei. Apa râului Saleys, adusă de torente în mijlocul oraşelor, a atins miercuri dimineaţa aproximativ la 1,60 m înălţime pe străzile din Salies-de-Béarn.

Aproape 65% din oraş este inundat, a declarat prefectura. Cel puţin 25 de oameni ar urma să fie evacuaţi în următoarele ore.