Meteorologii au emis Cod portocaliu de ninsori şi vânt, valabil în zone montane din Oltenia, Banat şi Transilvania. Iar până mâine, miercuri, rămâne cod galben de vreme rea în toate zonele montane din ţară. Odată cu viscolul au revenit şi problemele pe şosele.

Drumul între localitățile Novaci și Rânca, din județul Gorj, s-a transformat în coşmar pentru şoferii care au încercat de dimineaţă să urce sau să coboare din staţiune. Din cauza viscolului, vizibilitatea a fost zero. Inclusiv utilajele de intervenţie au rămas împotmolite şi a fost nevoie de o freză care să le scoată din zăpadă.

Articolul continua dupa recomandari

De mult curaj şi lopată au avut nevoie şi turiştii care au vrut să plece de la Bâlea. Zăpada cade din abundenţă încă de aseară, iar maşinile au fost troienite.

În Alba, viscolul a surprins pe munte şi mai mulţi turişti care se aventuraseră pe trasee nemarcate. Salvatorii montani au recuperat doi tineri care au rămas blocaţi pe o culme din zona localităţii Rimetea, din cauza zăpezii şi a gheţii.

Tot în Alba, şase turişti olandezi au fost recuperaţi seara trecută de salvamontişti după ce au vrut să treacă de pe o pârtie pe alta, printr-o pădure.

Meteorologii avertizează că se menţine Codul galben de vreme rea la munte. Vântul o să bată şi 90 de kilometri la oră. În restul ţării se anunţă ploi, ninsori şi lapoviţă, dar şi intensificări temporare ale vântului.