A fost cod portocaliu de vânt puternic în trei judeţe din ţară, iar codul galben se menţine pentru alte 6 judeţe din Moldova. Cel mai afectat a fost judeţul Neamţ. Acolo, în mai multe localităţi, oamenii au rămas fără curent electric, după ce firele de înaltă tensiune au fost rupte.

În zonele mai înalte, rafalele au ajuns şi la 140 de kilometri pe oră, au rupt copaci şi fire de înaltă tensiune. 1500 de locuinţe au rămas fără curent electric, iar echipele de intervenţie au fost chemate să îndepărteze tablele smulse de pe acoperişuri de pe cablurile de telefonie mobilă.

Articolul continua dupa recomandari

În Braşov, vijeliile au smuls acoperişuri şi au pus la pământ stâlpi şi copaci, iar bucăţi din faţadele unor clădiri s-au prăbuşit la câţiva paşi de pietoni. Iar în Bacău, vântul a rupt câţiva copaci.

Cod portocaliu este acum în judeţele Iaşi şi Botoşani unde se aşteaptă rafale de 100 de kilopetri pe oră. Cod galben a fost până la ora prânzului în mai multe judeţe din Transilvania şi se menţine în 6 judeţe din Moldova, unde vântul va atinge 70-80 de kilometri pe oră.

Într-o localitate din Bistriţa-Năsăud, din cauza ploilor abundente, mai multe gospodării şi carosabilul au fost inundate.