Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) au emis, astăzi, un cod portocaliu de furtună, grindină şi ploi torenţiale valabil, astăzi, 4 iunie 2019, în 11 judeţe din nord-estul ţării.

Potrivit meteorologilor, avertizarea tip cod portocaliu este valabillă astăzi în intervalul orar 10.00 - 21.00.

Articolul continua dupa recomandari

În Moldova, precum și în nord-estul Munteniei va ploua abundent și torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40...50 l/mp și izolat 60...80 l/mp.

Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Harta zonelor afectate de avertizarea tip cod portocaliu din 4 iunie 2019Vezi 2 imagini în Galerie

Avertismentul meteorologilor pentru următoarele zile

Potrivit meteorologilor, în perioada 4 iunie, ora 10.00 - 6 iunie, ora 23.00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile.

Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp.

De asemenea, ANM a emis, astăzi, o altă avertizare tip cod galben, valabilă în intervalul 4 iunie, ora 10.00 - 5 iunie, ora 03.00.

În cea mai mare parte a țării vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp și pe arii restrânse 30...50 l/mp.