Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în această dimineaţă, coduri galben şi portocaliu de ploaie îngheţată şi polei, în mai multe judeţe din ţară.

Potrivit meteorologilor, până la ora 11.00 este alertă cod portocaliu de "depuneri semnificative de polei" în judeţele Ialomiţa, Prahova, Brăila, Buzău, Ilfov, Călăraşi, Vrancea şi Galaţi.

Articolul continua dupa recomandari

Până la ora 9.00, este cod galben de ploaie îngheţată şi polei în judeţele Giurgiu şi Călăraşi.

De asemenea, la această oră, este cod galben de ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m, în judeţele Constanţa şi Tulcea. 

Ninsori, ploi şi strat nou de zăpadă , până vineri

Potrivit meteorologilor, în intervalul 24 ianuarie, ora 4.00 - 25 ianuarie, ora 14.00, în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor fi precipitații abundente, astfel încât în intervalul menționat se vor acumula cantități în general de 25…50 l/mp.

Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare mai ales la altitudini de peste 1500 m, unde și vântul va avea intensificări cu rafale de 60…80 km/h, viscolind și troienind zăpada. 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod galben de vreme severă în peste jumătate de ţarăVezi 2 imagini în Galerie

La altitudini mai joase, precipitațiile vor fi în special sub formă de ploaie și lapoviță, favorizând topirea stratului de zăpadă.

Ninsori abundente şi strat nou de zăpadă în Moldova

Potrivit avertizării ANM, în județele Bacău, Neamț, Iași, Suceava, Botoșani și în zona Carpaților Orientali vor fi perioade în care va ninge, local însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă consistent.      

În județele Vaslui și Vrancea vor fi precipitații mixte ce vor favoriza formarea poleiului.
Local și temporar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40...55 km/h și peste 70 km/h la munte, viscolind și spulberând zăpada.