Este cod portocaliu de vreme severă în localităţi din judeţele Bacău şi Iaşi. ANM a emis o alertă de ploi torenţiale, grindină şi vijelii.

Meteorologii au emis, în urmă cu puţin timp, un cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii în mai multe localităţi din judeţele Bacău şi Iaşi.

Articolul continua dupa recomandari

În Bacău, localităţile Asău, Agăș, Zemeș, se vor semnala averse torențiale care vor cumula 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie şi grindină.

De asemenea, în judeţul Iaşi, localităţile Răducăneni, Costuleni, Schitu Duca, Prisăcani, Gorban, Dobrovăț, Grozești, vor fi averse torențiale care vor cumula 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie şi grindină, potrivit ANM.

Un sistem frontal care traversează teritoriul ţării va determina instabilitate atmosferică azi şi la noapte, în nord şi centru, motiv pentru care Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de vreme severă pentru 16 judeţe, până mâine dimineaţă.

Vremea se schimbă radical în România

Meteorologii anunță schimbarea bruscă a vremii în România, în următoarele ore.

"Instabilitatea atmosferică se va manifesta, la început, în Carpaţii Orientali și Moldova, iar la noapte şi în Transilvania.

În aceste zone vor fi averse torenţiale, vânt, vijelii, descărcări electrice şi grindină", a declarat Alina Şerban, meteorologul ANM.