Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit informarea de ploi puternice şi lapoviţă, până joi. De asemenea, meteorologii au anunţat cod galben de ninsori şi viscol pentru zona montană din 17 judeţe.

Începând de luni, ora 10:30 până joi la ora 20:00, vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. 

Articolul continua dupa recomandari

Luni (23 decembrie) ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest şi centru unde local, îndeosebi la deal şi la munte, se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi 20...30 l/mp.

Din noaptea de luni spre marţi (23/24 decembrie) în Maramureş şi Transilvania se vor semnala precipitaţii mixte, apoi vor predomina ninsorile.  

Local şi temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 50...60 km/h. 

Iniţial, informarea meteo a fost emisă până marţi. Meteorologii au prelungit-o până joi, 26 decembrie, ora 20.00.

Cod galben de ninsori şi viscol în 17 judeţe

Interval de valabilitate: 23 decembrie, ora 20.00 - 25 decembrie, ora 10.00

Astfel, începând de luni seară, la munte vor predomina ninsorile, la început în zona înaltă, iar din după-amiaza zilei de marți (24 decembrie) și la altitudini mai joase. 

Cod galben de ninsori şi viscol în 17 judeţeVezi 2 imagini în Galerie

În special pe creste, se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Meridionali și Occidentali și vor fi rafale ale vântului de peste 80...90 km/h, potrivit ANM

Zăpada va fi viscolită si spulberată, iar vizibilitatea va fi redusă semnificativ.  

Codul galben valabil de duminică seara până miercuri la ora 10 vizează zona montană a judeţelor Sălaj, Bihor, Cluj, Alba, Arad, Hunedoara, Timiş, Caraş -Severin, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Braşov, Argeş,   Dâmboviţa, Prahova, Covasna, Buzău şi Vrancea.