Alina Şerban, meterolog ANM, susţine că precipitaţiile se reduc cantitativ, iar vremea continuă să se încălzească în următoarea perioadă. Ne apropiem din nou de temperaturi caniculare, de peste 30 de grade. 

Dacă până acum am avut parte de o răcire, în zilele următoarele temperaturile, mai ales în sud, vor depăşi 30 de grade Celsius.

Articolul continua dupa recomandari

"În weekend pot fi uşor mai ridicate, pot deveni caniculare, de 35 grade de grade Celsius. Precipitaţiile sunt în restrângere, astfel încât destinaţiile turistice vor fi favorabile pentru sejur pe litoral, unde vor fi 26 - 28 grade Celsius", a declarat Alina Şerban la Antena 3.

Caniculă în Europa

Valul de aer fierbinte, venit din Sahara, a ajuns în nordul Italiei unde sunt aşteptate temperaturi de peste 40 de grade. MAE român a emis deja o alertă pentru românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Italiană că, în 24 şi 25 iulie 2019, mai multe regiuni italiene se confruntă cu un nou val de caniculă, în mai multe orașe ale țării.

Iar în Olanda şi Croaţia este în vigoare codul portocaliu, tot pentru caniculă.

În Franţa, este alerta cod portocaliu de caniculă, iar în Marea Britanie se aşteaptă ca temperatura să crească şi mai mult în următoarele zile.