Canicula a fost stinsă în piscine! Doar aşa au reuşit bucureştenii care nu au plecat la mare să reziste temperaturilor de peste 32 de grade Celsius. De mâine, vremea schimbă din nou foaia: se anunţă iar furtuni. Nu pentru multă vreme, pentru că zilele de caniculă se vor întoarce, odată cu un val de praf saharian, care va lovi România. 

În piscina plină cu spumă, zeci de copii au făcut valuri. Nimeni nu a rezistat tentaţiei. De pe margine, i-au urmărit relaxaţi părinţii lor. Pe şezlonguri, pe iarbă sau direct pe ciment, sute de oameni s-au bronzat toată ziua. Nimic nu le-a întrerupt baia de soare, pe care au aşteptat-o toată vara. 

Articolul continua dupa recomandari

În Capitală au fost astăzi 32 de grade Celsius. Între betoane, temperatura resimţită a crescut chiar şi cu 4 grade. Obişnuiţi până acum cu ploaia zilnică, bucureştenii sufocaţi de căldura care a cuprins brusc oraşul au căutat refugiul la ştranduri şi piscine. Au stat la coadă, pentru câteva ore de răcoare. 

N-au părăsit ştrandul nici pentru pauza de prânz. Şi-au comandat mâncarea pe marginea piscinei. 

Dar chiar când ploile păreau că s-au sfârşit definitiv, meteorologii anunţă că revin. Chiar mâine, sunt şanse de furtună în nordul şi în centrul ţării. Chiar şi aşa, temperaturile rămân fierbinţi. Iar miercuri, vom avea caniculă, cu maxime de 35 de grade celsius. În plus, un val de praf saharian va ajunge peste România, după ce va lovi Spania şi Portugalia, ţări afectate de cele mai mari temperaturi din istorie.