Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza actualizată pentru luna septembrie. Specialiştii anunţă că temperaturile se vor menţine ridicate până la începutul lunii octombrie, iar precipitaţiile vor fi excedentare mai ales în regiunile sudice.

Potrivit ANM, estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Articolul continua dupa recomandari

Prognoza meteo 3 - 10 septembrie 2018

Mediile valorilor termice se vor situa în general peste norma climatologică a săptămânii în cea mai mare parte a țării, cu abateri mai mari în nord-vest, centru și est.

Regimul pluviometric va fi excedentar în vestul și local în sud-vestul și în extremitatea de sud-est a țării. În restul teritoriului, acesta se va încadra în general în limitele normale ale perioadei, exceptând regiunile nord-estice și nordice, unde probabilitatea este relativ ridicată ca precipitațiile să fie deficitare, se arată în prognoza meteo.

Vremea 10 - 17 septembrie 2018

Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de normalul climatologic al săptămânii, posibil mai ridicate în jumătatea de nord a țării.

Precipitațiile vor fi în general în general apropiate de normele climatologice ale intervalului, exceptând local nordul și nord-estul țării, unde se poate remarca o tendință deficitară, dar și regiunile sud - sud-vestice, unde acestea pot fi excedentare.

Prognoza meteo 17 - 24 septembrie 2018

Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de normalul climatologic al săptămânii, posibil ușor mai ridicate decât acestea local în regiunile nordice – nord-vestice.

Precipitațiile pot fi ușor excedentare, local la munte și în jumătatea de sud a țării, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de normele climatologice ale intervalului.

Vremea 17 septembrie - 1 octombrie

Vremea continuă să se menţină călduroasă şi în ultima săptămâna a lunii septembrie. Valorile termice medii se vor situa în jurul normei climatologică sau pot fi ușor mai ridicate decât acestea în special în nord-vestul și centrul țării.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normele climatologice ale intervalului în majoritatea regiunilor, posibil cu o tendință excedentară local la munte și în regiunile sudice.