Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, astăzi, 13 iunie, noi avertizări cod galben şi cod portocaliu de furtuni, ploi torenţiale şi grindină.

Astfel, potrivit meteorologilor ANM, până la ora 9.00 este valabil un cod galben de vreme rea în localităţi din judeţele Bihor, Arad, Hunedoara, Caraş-Severin şi Timiş.

Articolul continua dupa recomandari

În aceste zone, se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, averse care vor cumula 25-30 l/mp şi grindină.

De asemenea, până la ora 8.20, va fi cod portocaliu de fenomene periculoase în Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi Satu Mare. 

Vezi 3 imagini în Galerie

Aici vor fi intensificări puternice ale vântului cu aspect de vijelie, ploi torenţiale care vor depăşi 25 ... 30 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici si medii.

Potrivit ANM, până la ora 9.00, va fi cod galben de vreme rea în judeţele Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi Satu Mare.

Se vor semnala: intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse care vor cumula 20 ...25 l/mp, grindină de dimensiuni mici.

30 de judeţe intră la ora 14.00 sub cod galben de furtuni

Meteorologii anunţă că treizeci de judeţe din întreaga ţară intră, miercuri, la ora 14.00, sub cod galben de furtuni, cu descărcari electrice, vânt, ploi abundente şi grindină. Îndeosebi în sud-vest şi în zona montană, cantităţile de precipitaţii vor ajunge şi la 80 de litri pe metru pătrat.

Vezi 3 imagini în Galerie

Potrivit meteorologilor, de miercuri, de la ora 14.00, şi până vineri la ora 8.00, treizeci de judeţe din întreaga ţară vor fi sub cod galben de furtuni.

”În Banat, Crişana, Oltenia, Maramureş, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei şi în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină”, mai spun meteorologii.

Potrivit acestora, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 60...80 l/mp, îndeosebi în sud-vest şi în zona montană.