Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe alerte cod galben de vreme rea, valabile în următoarele ore. Vor fi ploi, vijelii şi grindină în mai multe judeţe din ţară.

Astfel, potrivit meteorologilor ANM, până la ora 16.00, se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, averse de ploaie şi intensificări de scurtă durată ale vântului în localităţi din judeţele Vâlcea şi Gorj.

Articolul continua dupa recomandari

De asemenea, până la ora 15:30, vor fi frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse de ploaie şi intensificări de scurtă durată ale vântului în judeţul Alba, zona de munte de peste cota 1800 m.

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că tot până la ora 15:30, în judeţele Bacău şi Neamţ se vor semnala frecvente descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni.

Ca fenomene asociate, meteorologii anunţă averse de ploaie ce pot cumula 15...20 l/mp și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Potrivit meteorologilor, până la ora 15:30, în localităţi din judeţele Hunedoara şi Bihor se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni şi averse. De asemenea, vor fi intensificări de scurtă durată ale vântului. 

Până la ora 15.00, în Argeş şi Sibiu se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse de ploaie şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Specialiştii precizează că, la ora actuală, sistemele noroase se deplasează pe direcţia NV-SE. 

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore.