Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă informare de vreme rea, pentru mai multe zone din ţară, şi este valabilă astăzi, 13 iulie, în intervalul 12.00 - 22.00.

Potrivit ANM, în acest interval vor fi perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată local în Muntenia și pe arii restrânse în Oltenia, Moldova și la munte. 

Articolul continua dupa recomandari

Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 30...40 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis o atenţionare meteo cod galben de vreme rea, valabilă astăzi, de la ora 15.00, până diseară la ora 22.00.

Vezi 2 imagini în Galerie

În acest interval, în județele Constanța, Tulcea, Prahova, Dâmbovița, Buzău, Vrancea și Argeș pe arii extinse instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. 

ANM precizează că în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25 l/mp și izolat 50...60 l/mp.