Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat, astăzi, avertizările Cod galben şi Cod portocaliu de vreme instabilă emise duminică.  

Astfel, în intervalul 10 iulie, orele 10.00 - 21.00, este valabilă o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă.

Articolul continua dupa recomandari

În cea mai mare parte a țării, pe parcursul zilei de marți, 10 iulie vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta local prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice frecvente, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat grindină.

Prin cumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20...25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Vezi 2 imagini în Galerie

Începând de seara, aria ploilor va fi în restrângere către nord-est, iar pe timpul nopții de marți spre miercuri (10/11 iulie) în Moldova și zona Carpaților Orientali izolat se vor cumula 20...25 l/mp.

De asemenea, în intervalul 10 iulie, orele 10.00 - 18.00, este valabil un cod portocaliu de ploi abundente.

Potrivit ANM, în jumătatea de nord a Olteniei și a Munteniei, în sudul Transilvaniei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură va continua să plouă, temporar abundent și se vor cumula cantități de apă de 25...35 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.