Administraţia Naţională de Meterologie a emis un cod galben de ploi, grindină şi vijelii, din această după-amiază, pentru judeţele Tulcea, Constanţa, Brăila şi Galaţi. De altfel, va ploua în toată ţara, până vineri dimineaţă.

Meteorologii au actualizat informarea meteorologică emisă ieri pentru toată ţara.

Articolul continua dupa recomandari

Astfel, de joi de la ora 11.00 şi până vineri, la ora 9.00, vor fi ploi însemnate cantitativ.

Pe parcursul zilei de joi, temporar va ploua în toate regiunile, iar în cursul nopţii (26/27 septembrie) şi în primele ore ale zilei de vineri  în cele centrale, estice şi sud-estice, precum şi la munte. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp, iar mai ales în zona Carpaţilor Orientali pe arii restrânse 30...40 l/mp.

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de vreme severă în Tulcea, Constanţa, Brăila şi GalaţiVezi 2 imagini în Galerie

Cod galben de ploi, grindină şi vijelii în Tulcea, Constanţa, Brăila şi Galaţi

ANM a emis, de asemenea, o atenţionare cod galben pentru patru judeţe, valabilă de joi de la ora 15.00 până vineri la ora 6.00, când se vor înregistra cantităţi importante de apă şi manifestări de instabilitate.

Astfel, în judeţele Tulcea, Constanţa, Brăila şi Galaţi în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi importante de apă, ce vor depăşi 25...30 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. Vor fi mai ales averse, frecvente descărcări electrice, posibil grindină şi intensificări temporare ale vântului.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi în după-amiaza zilei de joi şi în sud-estul Munteniei.