Administrația Națională de Meteorologie a emis, în urmă cu puin timp, mai multe atenționări meteo de vreme severă imediată pentru mai multe judeţe din România. 

Este vorba despre ploi torenţiale, frecvente descărcări electrice, grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Articolul continua dupa recomandari

Astfel, potrivit ANM, până la ora 14.00, este în vigoare cod galben de vreme rea în judeţele Bacău (Filipești, Săucești, Negri, Berești-Bistrița, Dămienești, Roșiori, Itești) şi Neamţ (Trifești, Ion Creangă, Icușești, Bahna, Secuieni, Valea Ursului, Moldoveni).

În aceste zone se vor semnala averse torențiale ce vor cumula 20...25 l/mp, grindină de dimensiuni mici, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

De asemenea, până la ora 14.30, este valabil un cod galben de vreme severă în judeţele Ialomiţa, Prahova, Argeş, Dâmboviţa şi Călăraşi.

În mai multe localităţi din aceste judeţe vor fi averse ce vor cumula 25 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină de mici dimensiuni.