Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o alertă cod galben de ploi torenţiale, grindină şi furtuni în 16 judeţe. De asemenea, până miercuri seară, este valabilă şi o informare meteo de vremea rea.

Codul galben anunţă ploi torenţiale, intensificări ale vântului, vijelii frecvente, descărcări electrice şi grindină.

Articolul continua dupa recomandari

Avertizarea este în vigoare începând de marţi de la ora 13:00 până miercuri la ora 10:00, şi vizează judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Mureş, Braşov, Covasna, Prahova, Buzău, Suceava, Neamţ, Botoşani, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea şi Galaţi.

Meteorologii anunţă că în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 20 - 25 l/mp şi izolat 50-60 l/mp.

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, la început în zona Carpaţilor Orientali şi în Moldova, apoi local şi în Transilvania.

Cod galben de ploi torenţiale şi furtuni în 16 judeţe, 3 septembrie 2019Vezi 2 imagini în Galerie

Alertă de furtuni, ploi torenţiale şi grindină în România

Meteorologii au emis şi o informare meteo valabilă miercuri între orele 10:00 - 23:00.

Asfel, în intervalul menţionat în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în sudul şi estul Transilvaniei, precum şi în nordul Olteniei şi al Munteniei va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi pe arii restrânse 40 - 50 l/mp.

Vântul va avea intensificări în sudul şi în sud-estul ţării, cu viteze la rafală în general de 45 şi 55 km pe oră, potrivit meteorologilor ANM.

Vremea se va răci mai accentuat în regiunile sudice, sub-estice şi centrale.