După temperaturile de 32 grade Celsius care se vor înregistra în România, zilele următoare, urmează o răcire accentuată. Temperaturile vor scădea chiar şi cu 20 de grade Celsius.

Transportul de aer saharian din nordul Africii va fi înlocuit spre mijlocul săptămânii viitoare cu un aer de origine polară. 

Articolul continua dupa recomandari

Astfel că scăderea va fi, de la o zi la alta, chiar şi cu 15 - 20 de grade Celsius.

Dacă marţi, în sudul ţării se vor înregistra maxime de 32 grade Celsius, joi, valorile în termometre nu vor arăta mai mult de 18 de grade Celsius. 

Dacă marţi, în sudul ţării se vor înregistra maxime de 32 grade Celsius, joi, valorile în termometre nu vor arăta mai mult de 18 de grade CelsiusVezi 4 imagini în Galerie

Practic, temperaturile revin la normalul perioadei.

Vară la sfârşit de septembrie

De astăzi, se încălzeşte în toată ţara, urmând ca luni, în ultima zi a lunii, să se înregistreze 32 de grade Celsius. Valorile din termometre sunt în creştere în majoritatea zonelor ţării, unde se înregistrează valori mai ridicate decât normalul perioadei.

De astăzi, se încălzeşte în toată ţara, urmând ca luni, în ultima zi a lunii, să se înregistreze 32 de grade CelsiusVezi 4 imagini în Galerie

Duminică, 29 septembrie, continuă să se încălzească. Vor fi maxime între 20 şi 30 de grade Celsius. Temperaturile vor fi mai ridicate în Oltenia, Muntenia şi sudul Moldovei.

Duminică, 29 septembrie, continuă să se încălzească. Vor fi maxime între 20 şi 30 de grade CelsiusVezi 4 imagini în Galerie

Ultimele zile din septembrie vor fi ca în mijlocul verii, cu temperaturi de 32 de grade Celsius.

Răcirea începe de joi, 3 octombrie. În toată această perioadă, ploile îşi vor face apariţia în vest, centru şi nordul ţării, însă vor fi slabe din punct de vedere cantitativ.