Patru şoimi au fost puşi în libertate, după 2 luni în care au fost îngrijiţi de un biolog din Deva! Specialistul spune că aceste păsări sunt o adevărată binecuvântare pentru agricultură. Iar dacă ar fi într-un număr mai mare, recoltele n-ar mai fi atacate de rozătoare. 

Un pic slăbită strânsoarea şi şoimul şi-a luat zborul. În fond, este vorba de o pasăre sălbatică, iar cel care l-a îngrijit a avut grijă să şi rămână aşa. 

Articolul continua dupa recomandari

Însă, înainte de a-i elibera, şoimarul a ţinut să se mândrească măcar puţin cu unul dintre exemplare. 

Desigur, ar mai fi povestit câte ceva despre el, numai că "Musculosul" a preferat să zboare cât poate de repede. La fel ca şi restul şoimilor de care s-a ocupat.

"I-am primit de la un alt ONG din Timişoara care se ocupă cu salvarea păsărilor", spune şoimarul Dorin Cărăbeţ.

De câţiva ani, biologul Dorin Cărăbeţ s-a specializat pe păsări de pradă. Şi nu duce lipsă de activitate. Mereu are câteva exemplare salvate în adăpostul amenajat în Deva. 

"Pe lângă că-s protejate de lege, ajută foarte mult agriculturii fiindcă mănâncă răzătoare. Fără îndoială că se vor descurca. În perioada asta sunt foarte multe lăcuste pe câmp, şoricei, şi păsările astea cu preponderenţă asta vânează, pe lângă râme şi alte mici vieţuitoare", adaugă şoimarul.

În plus, sunt recunoscătoare. Ca dovadă, şoimii eliberaţi în apropierea satului Almaşu Sec au zburat minute în şir în cerc, deasupra omului care i-a îngrijit, în semn de mulţumire.