Într-o comună cu doar patru mii de locuitori, am fi tentaţi să credem că un festival cultural nu s-ar bucura de prea mare succes. Ei bine, nu şi în cazul localităţii Cristian, din județul Brașov. Acolo, de patru ani, oamenii se bucură de un festival care s-a transformat într-un eveniment de talie internațională. Timp de 8 zile, acolo se adună artiști români și străini care susţin zeci de spectacole.

Aseară, nimeni nu a plecat. Dimpotrivă, toţi au venit. În mica localitate din judeţul Braşov, doar la un spectacol, peste 1.000 de oameni şi-au ocupat locurile din timp. Cu aproximativ o oră înainte de începerea piesei de teatru, spectatorii s-au aşezat liniştiţi la coadă în faţa căminului cultural. Toţi aceşti oameni vor intra în sală, iar cei care nu vor ocupa unul dintre cele 500 de locuri puse la dispoziţie de organizatori vor putea urmări piesa de teatru chiar aici, în curte pe un ecran special amenajat pentru ei.

Articolul continua dupa recomandari

Cu piesa "Mă tot duc", Oana Pellea și Mihai Gruia Sandu au urcat, pentru prima dată, pe scena C'Art Fest.

Până duminică, în cadrul festivalului, ajuns deja la a patra ediţie, vor avea loc lansări de carte, ateliere de creație, proiecții de film, dar și concerte. 

Petronela Rotar, organizator: "Noi aşa ne dorim. Să ajungă unul dintre cele mai mari festivaluri din România. Şi să punem Cristianul, şi Braşovul în felul acesta, pe harta culturală a ţării şi a Europei, până la urmă."

Astăzi este a treia zi a festivalului. Mai urmează încă cinci, pline de spectacole susţinute de artişti români, dar şi de peste hotare. Pe scenă vor urca Florin Piersic Junior, Grigore Leșe, dar şi Fanfara Ciocârlia.