Lumea roboţilor îi fascinează tot mai mult pe cei mici, dornici să descopere gadgeturi şi mecanisme cât mai sofisticate. Iar visul cel mai mare este construcţia de roboţi. O pasiune pe care copiii, chiar dacă sunt la o vârstă fragedă, vor să o tranforme într-o carieră. Până atunci, merg la cursuri de specialitate. Un tânăr din Constanţa a renunţat la un job bine platit în Anglia, şi-a vândut apartamentul, iar cu banii obţinuţi vrea să pregătească viitoarea generaţie de ingineri şi programatori.

Copiii sunt numai ochi şi urechi de fiecare dată când vin la curs. Tot ce învaţă la şcoală de robotică şi programare îi fascinează, în timp ce părinţii se bucură că cei mici învaţă o meserie de viitor.

Articolul continua dupa recomandari

Şi nu e o pasiune doar de băieţi. Şi fetele sunt captivate de lumea gadgeturilor şi a roboticii. Şi Jolie vrea să ajungă programator când va fi mare.

Copiii vin la cursuri o dată pe săptămână, iar abonamentul costa, lunar, 250 de lei. Ideea aparţine unui tânăr de 28 de ani din Constanţa, care şi-a tranformat visul în realitate. Cosmin a renunţat la jobul bine plătit din Anglia, s-a întors în România, şi-a vândut apartamentul oferit de părinţi şi a pus pe picioare o afacere de succes, cu o investiţie de 50.000 de euro.

COSMIN STAN, antreprenor: Am avut posibilitatea de a pleca în Anglia şi am făcut-o, nu mi-a părut rău, a fost o experienţă extraordinară, am învăţat destul de multe lucruri acolo. Programarea de jocuri este atractivă pentru copii şi atunci îmbinăm ambele părţi.

Cosmin vrea acum să îşi extindă afacerea prin programul naţional Start UP Nation.