Nu eşti pe Facebook, nu exişti. Este expresia care a făcut ca jumătate din populaţia României să-şi facă un cont pe cea mai mare reţea de socializare din lume. Acum, trendul se schimbă. Nu contezi în spaţiul virtual, dacă nu ai cont pe Instagram. Iar românii au priceput rapid ideea. Ca să devii un instagrammer de succes îţi trebuie în primul rând postări cât mai originale.

Să o cunoaştem pe Iulia Vasile. Are 29 de ani şi o pasiune care i-ar face invidioşi pe mulţi - călătoreşte prin toată lumea, iar aventurile şi le împărtăşeşte cu fanii pe care i-a strâns pe internet. Câteva mii o urmăresc pe Instagram şi zeci de mii îi citesc blogul de călătorii.

Articolul continua dupa recomandari

IULIA VASILE, instagrammer: Lumea este foarte interesatata. Când am fost în India, s-au uitat foarte mult. Şi am zis hai să fac chestia asta mai des şi mai mult.

Iulia este creator de conţinut pentru mai multe companii şi lucrează non-stop, inclusiv în weekend. Spune că doar așa îşi poate permite toate vacanţele. Şi Bogdan, un avocat din Bucureşti, are un cont de succes. A strâns 11 mii de urmăritori în doi ani.

BOGDAN BUZULEAC, instagrammer: În primul rând, trebuie să postezi zilnic şi să interacţionezi zilnic cu comunitatea ta care la început e mai mică, dar cu timpul creşte. Asta e cheia succesului, zic eu! Cât mai mult timp petrecut pe Instagram.

O pagină de Instagram apreciată de mulţi oameni este atractivă inclusiv pentru sponsori. Aşa apar şi banii. Pe platformă sunt milioane de utilizatori şi trebuie să fii cât mai original ca să ieşi în evidenţă.

CORINA COSTACHE, instagrammer: Un element distinctiv si sa vin cu ceva nou, Insta asta inseamna, aceeasi locatie sa o surprinzi diferit.

Trendul acestui an pe Instagram este dat de Cronicarii Digitali, un grup de 200 de tineri care promovează pe internet clădirile de patrimoniu. Acum au ales să fotografieze Banca Naţională şi Ateneul.

CLAUDIU COȚA, instagrammer: Am ales din ţara noastră locurile frumoase care pot fi vizitate de straini. In principal ma adresez străinilor. Şi ce spun ei acolo? La comentarii? Imi lasa comentarii de bine, ca isi doresc sa viziteze tara noastra

În România, vedeta cea mai populară pe Instagram este Inna, cu 2,6 milioane de fani. La nivel internaţional, Cristiano Ronaldo conduce topul, cu 160 de milioane de urmăritori.