Mugurel, căci aşa a fost botezat, e rapid, deştept şi prietenos. Are capacitatea de a separa cu mare viteză materialele pe care le găseşte pe un teren. Mai mult, e pregătit chiar să exploreze alte planete. Până atunci, Mugurel a dus România pe locul doi într-o competiţie tematică de peste ocean. 

El este Mugurel. Un robot la care elevii unui liceu din Câmpulung Muscel au muncit şase luni. Pasiunea pentru robotică a inventatorilor săi e atât de mare încât au dus la capăt proiectul singuri, din surse proprii.

Articolul continua dupa recomandari

Andrei Duţă: Nimeni nu ne-a dat banii pentru a participa la competiţie sau pentru călătorie, pentru piese, pentru nimic, decât acel kit iniţal. În rest, noi trebuie să ne descurcăm şi pe partea asta financiară şi de promovare.

Andrei Popescu: Noi punem bucată cu bucată, ca să ajungem la forma pe care o puteţi vedea aici, e destul de interesant, mai ales că trebuie să găseşti şuruburi, trebuie să găseşti piese la milimetru care să se potivească.

Mugurel are capacitatea de a separa obiecte de la sol coordonat de două joystickuri sau chiar cu ajutorul unui telefon mobil.

Pe abilităţile lui au mizat şi inventatorii săi când au mers cu el la un concurs în America. Şi nu s-au întors de acolo cu mâna goală.

Mihnea Rădoi: L-aş învăţa să spună cuvinte specifice româneşti, dar să scandeze "Hai, România!" ţinând cont că în competiţia din America am obţinut locul doi ca ţară, în lume şi locul cinci ca şi echipă.

Creatorii lui Mugurel visează ca acesta să ajungă pe Lună.

Dan Dumitraşcu, profesor: Cu siguranţă, la cât de dornici îi văd pe ei li cât de devotaţi sunt, cu siguranţă rezultatele pot fi de acest nivel. Cred că nu există materie care să îi atragă mai mult decât această activitate.

Până atunci, vor să îl perfecţioneze şi mai mult. Diferenţa dintre el şi robotul american ce a fost declarat cel mai bun în concurs a fost de viteză.

Mugurel poate face 16 mişcări în 30 de secunde, iar creaţia elevilor din Statele Unite, aproape dublu.