O televiziune din China a folosit pe post de crainic un prezentatorul de știri creat cu ajutorul inteligenței artificiale, care se aseamănă perfect cu o persoană reală.

Agenția de presă chineză de stat Xinhua a dezvăluit că a fost creat un prezentator de știri digital cu ajutorul inteligenței artificiale.

Articolul continua dupa recomandari

Deocamdată nu a fost dezvăluită tehnologie utilizată pentru a crea prezentatorii robot. Agenția de presă Xinhua se pare că a folosit imaginile unor persoane reale, în special părțile animate ale gurii și feței, scrie The Verge.

Cu ajutorul unei voci sintetizate, chinezii programează prezentatorii de știri creat cu ajutorul inteligenței artificiale să citească știrile, mult mai rapid și mai ieftin decât dacă ar fi folosite persoane reale.

Au fost creați doi astfel de prezentatori, unul care să vorbească în limbă engleză, celălalt în limba locală, potrivit Xinhua.

"Fiecare prezentator poate lucra 24 de ore pe zi pe site-ul său oficial și pe diverse platforme media sociale, reducând costurile de producție de știri și îmbunătățind eficiența ", anunță reprezentanții Xinhua.

Astfel, prezentatorii de știri cu inteligență artificială pot fi utilizați pentru realizarea programe TV, cu costuri mult mai reduse.