Jocurilor video sunt la modă și reprezintă viitor pentru pasionați. Se fac investiţii serioase în tehnologii, gamerii caută echipamente de top, iar industria jocurilor video primeşte din ce în ce mai multă atenţie. Şi, mai interesant, este o pasiune din care ajungi să câştigi şi bani frumoşi.

Ce poate fi mai plăcut decât să îţi transformi ocupaţia preferată din timpul liber într-o carieră. evident pe bani? La asta s-a gândit şi Mara.

Articolul continua dupa recomandari

Mara Sofia Stan: Am o pasiune pentru desenat şi mi-ar plăcea să îmi folosesc imaginaţia pentru a creea lucruri inovative. Încă din generală m-a pasionat programarea, nu ştiam atunci pentru ce parte a programării vreau să optez, dar după vizita de azi se pare că programarea în gaming este foarte lejeră, open minded, pot să lucrez în mai multe arii şi este foarte atractivă financiar, fiind o industrie în dezvoltare.

Industrie care numără nu mai puţin de 80 de studiouri de gaming, cu o cifră de afaceri de peste 150 milioane de dolari. Programare vor să facă când o să fie mari şi Alexandru şi Mario. Acum învaţă la liceul Jean Monnet din Capitală.

Elevii au venit nu doar cu întrebări ci şi cu planuri bine structurate

Alexandru Lefter, elev: Vreau să devin programator, mă gândeam pe robotică, decât un job în care fac acelaşi lucru non stop şi nu am nicio provocare, prefer să fie mai greu dar să învăţ ceva nou,mereu

Mario Negoiţă, elev: Prin clasa a opta m-am gândit ce vreau să fac serios. Game development sau securitate, securitatea e foarte interesantă, vezi cum funcţionează toate princiipiile din spatele calculatorului.

Cifra de afaceri a industriei dezvoltatoare de jocuri a înregistrat o creştere de peste 11 la sută în 2017, la 156 milioane de dolari.

Paul Enache, profesor de informatica: Noţiunea de game, de gaming, de joacă, atrage şi atunci sunt cuioşi, sunt în faza în care aleg şi descoperă

Ca să vă faceţi o idee, salariul mediu net în industria IT se apropie de şapte mii de lei. Ceea ce nu sună deloc rău.

Reporter: Cum se face un joc?

Mariana Lupuianu, specialist resurse umane: Cu foarte multă creativitate, foarte mult timp și foarte multă discipline implicate - design, programare. Contează să fie super pasionati și deschiși sa învețe. Este grea pentru că o să aba acces la foarte multe informații, o să fie bombdardati din toate părțile cu informaţiile despre cum se face un joc, dar este fain pentru că o să vadă puțin care este munca din spatele jocului

Pe lângă pasiune ar mai fi nevoie de ceva: de studii în domeniul programării, un nivel avansat de limba engleză dar şi de capacitatea de a lucra în echipă.

Vârsta minimă la care te poţi angaja ca tester de jocuri este de 18 ani.