Pasionații de jocuri online, indiferent că vorbim despre jocuri video, jocuri pe consolă sau despre altă categorie de jocuri sunt deja numiți gambleri. Aceștia petrec ore în șir în fața calculatorului, iar confortul pentru ei este pe primul loc. Scaunul pentru birou este cel mai testat produs pe care îl cumpără și tocmai din acest motiv, pentru a fi cel mai bun, trebuie să îndeplinească mai multe criterii.

Un scaun special îl găsești doar în categoria specială de scaune gaming, acolo unde sunt prezentate toate caracteristicile scaunelor, calitățile, punctele forte, avantajele și dezavantajele. Un scaun de gaming trebuie verificat din punct de vedere al rezistenței, mai ales că jucătorii îl folosesc câteva ore în șir pe zi.

Articolul continua dupa recomandari

Ce trebuie sa verifici înainte să cumperi un scaun pentru gaming

Greutatea suportată. Fiecare model de scaun în parte suportă o anumită greutate, iar dacă depășești gradul maxim specificat de producător este posibil ca produsul în sine să fie afectat. Dacă ai nevoie de un produs care să reziste ore în șir zilnic, atunci verifică să fie un produs suficient de solid, cu o durată de viață cât mai mare.

Suportul lombar. Statul pe scaun ore în șir poate afecta coloana vertebrala, iar recomandarea fiecărui medic specialist este aceea de a te ridica cel puțin 5 minute o data la 30 de minute. Alegerea unui scaun potrivit trebui să țină cont și de reglajele lombare așa că asigură-te că acorzi atenție acestor detalii. Este foarte important să citești specificațiile produsului înainte să îl achiziționezi, ba chiar să îl probezi dacă ai posibilitatea.

Reglajele. Un produs calitativ poate fi susținut și de numărul de reglaje pe care le are incluse. Scaunul trebuie să îți ofere poziția ideală de stat, indiferent de numărul orelor pe care le stai jos. Așadar, urmărește dacă scaunul pentru gaming are incluse  următoarele reglaje:

  • Reglaj pentru înălțime;

  • Înclinarea șezutului, dar și gradul de înclinare al spătarului;

  • Posibilitatea modificării forței necesare pentru înclinarea pe spate;

  • Reglarea înălțimii spătarului;

  • Modificarea unghiului de înclinare a șezutului;

  • Reglajul tetierei;

  • Mânere laterale reglabile;

  • Reglarea adâncimii șezutului.

Dimensiuni generale. Înălțimea este un criteriu general valabil. Indiferent de dotările pe care le are un scaun, dacă acesta nu este ales în funcție de dimensiuni, atunci nu este unul potrivit. Trebuie ales în funcție de înălțimea ta, pentru a știi cât de ridicat stai cu șezutul și mai ales că atingi cu picioarele de jos, indiferent cât ești de scund. Dimensiunile scaunului trebuie corelate cu fizionomia.

Materialele folosite. Confortul scaunului nu ține cont decât de reglaje, ci și de matrialele folosite pentru construcția pernelor incluse. Sunt scaune din piele ecologică, din piele naturală, tapițerie textilă, etc. Important este să alegi un material în care știi că te simți bine câteva ore zilnic, dar și un material rezistent, durabil.

Role. Încearcă să găsești un model de scaun care are role cu o suprafață cauciucată, care să îți protejeze parchetul, spre deosebire de rolele dure care zgârie.

Design. Majoritatea scaunelor pentru gaming au un design spectaculos, cu totul diferit față de orice alte scaune pentru birou sau alte categorii. Design-ul îl alegi în funcție de gust, preferințe.