Au început recrutările pentru echipa de voluntari a Campionatului European de Fotbal. 1000 de candidaţi s-au înscris deja, nerăbdători să aibă un rol în organizarea evenimentului. Şi tot 1000 vor fi selectaţi, în final, ca să se ocupe de culisele EURO 2020. Este pentru prima dată în istorie când Bucureştiul se află pe lista oraşelor gazdă a turneului final, aşa că toţi candidaţii speră să aibă noroc şi să se numere printre cei aleşi.

Entuziasmat şi încrezător. Aşa a intrat Alfred la interviu, pentru a fi voluntar la Campionatul European de Fotbal. Are 20 de ani şi e student la Medicină. Nu este microbist, însă turneul înseamnă pentru el mult mai mult decât fotbal.

Articolul continua dupa recomandari

 Îmi doresc să cunosc oameni noi, să îmi pot folosi abilităţile în sprijinul celorlalţi şi pentru a organiza cât mai bine acest eveniment. Am aplicat pentru testul de anti doping, pentru însoţirea fotbaliştilor până la cabinetul medical - Alfred, voluntar

Pentru George, un rol în organizarea evenimentului ar fi un vis împlinit. Este agent de vânzări, dar a făcut fotbal de performanţă şi joacă în continuare în Liga a patra. Sportul rege îi curge prin vene şi ar vrea să poată simţi emoţia spectacolului chiar de la firul ierbii.

O să fie o experienţă extraordinară să fiu în interiorul unui turneu final. Ori să conduc oficialităţi, ori pentru ceremonii - George, voluntar

În total, 1000 de voluntari vor avea grijă ca totul să meargă ceas. Vor fi repartizaţi în 24 de domenii, de la logistică şi transportul oficialităţilor şi până la relaţia cu presa.

Înscrierile şi recrutările continuă până în octombrie. Campionatul începe anul viitor, pe 12 iunie, şi va ţine o lună de zile. La noi în ţară se vor juca patru meciuri din grupa C a competiţiei.