Reprezentativa de rugby a României a învins, duminică, pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf, selecţionata Georgiei, scor 8-7, în ultima etapă a Rugby Europe Championship. Stejarii au câştigat Cupa Antim Ivireanul, trofeu pus în joc în confruntările dintre cele două reprezentative. Este primul succes în faţa puternicei reprezentative georgiene, după 7 ani!

Competiţia a fost câştigată de Georgia, care a încheiat Rugby Europe Championship pe primul loc în clasament, la egalitate de puncte cu România, 19, dar cu diferenţă de scor mai mare ca a stejarilor.

Articolul continua dupa recomandari

Acesta este primul succes al României în faţa Georgiei după şapte ani.  În 2010, România s-a impus în faşa Georgiei cu scorul de 22-10, câştigând Cupa Europeana a Naţiunilor. 

România şi Georgia, cele mai valoroase naţiuni din al doilea eşalon valoric european, au fost adversare pentru a 21-a oară, confruntări în care georgienii s-au impus de 11 ori. Seria celor 21 de partide a debutat în 1998 la Dublin, când pe Lansdowne Road, Stejarii şi Lelos şi-au disputat calificarea la Cupa Mondială, apoi din anul 2000 confruntarile au continuat în fosta Cupă Europeană a Naţiunilor, ulterior existând şi o miza suplimentară, Cupa Antim Ivireanul,  trofeu pus în joc in 2002 la iniţiativa Federaţiei de Rugby din Georgia.

Precedenta întâlnire directă disputată pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf a avut loc în 2015, scor 15-6 pentru Georgia.

În celelalte meciuri disputate în acest an în Rugby Europe Championship, România a înregistrat următoarele rezultate: 38-41 cu Germania, 13-3 cu Spania, 30-10 cu Rusia şi 33-17 cu Belgia.