Tibi Uşeriu avansează rapid la Yukon Arctic Ultra 2020. Ultramaratonistul se află pe locul şase şi a străbătut aproape 130 de kilometri din cursa ce măsoară aproape 500. O cursă care anul trecut i-a dat mari bătăi de cap şi în urma căreia a ajuns în grija medicilor. Încă de pe patul de spital, Tibi aştepta următoarea competiţie. O cursă în condiţii extreme, acolo unde este nevoit să suporte temperaturi de până la minus 40 de grade şi să se orienteze prin sălbăticie.

Yukon Arctic Ultra înseamnă curaj extrem. Aproape 500 de kilometri, străbătuţi pe jos, prin temperaturi de minus 40 de grade şi cu un extraordinar simţ al orientării în sălbăticie, aşa se traduce ultramaratonul. Anul trecut, Tibi a fost scos din concurs, după prima zi, de organizatori pentru că a suferit degerături mari.

Articolul continua dupa recomandari

ALIN UŞERIU, FRATELE LUI TIBI UŞERIU - Primele 24 de ore sunt cele mai critice, asta este de la orice fel de cursă, mai ales în condiţii de gheaţă, frigul este de fapt o arsură şi el s-a ars anul trecut.

Cursa a început joi la 20:30, ora României, Ora locală 10. Sportivii sunt nevoiţi să îşi care echipamentele, dar şi proviziile într-o sanie, iar decizia de unde şi când se odihnesc este la ei.

ALIN UŞERIU, FRATELE LUI TIBI UŞERIU - Am vorbit exact cu câteva minute înainte de a pleca. Era foarte determinat, aşa cum îl ştim, era foarte bine, a fost cu câteva săptămâni înainte acolo pentru a se antrena, a făcut şi câteva cursuri de supravieţuire în friguri mari.

Tot înainte de a începe cursa, Tibi a postat un mesaj emoţionant pe contul lui de socializare.

Ultramaratonistul a primit în anul 2018 titlul de cetăţean de onoare din partea autorităţilor, din comuna natală.

RODICA DRĂGUŞ, PROFESOR DE SPORT - Chiar m-a uimit puterea lui de a face sport, dorinţa lui, chiar şi anul acesta l-am mai văzut alergând, în anii trecuţi şi l-am admirat întodeauna. Pentru mine Tibi e un om deosebit, un om de cuvânt, cu caracter, un caracter puternic.

Tibi s-a refăcut complet după problema medicală pe care a avut-o anul trecut.