Performanţă incredibilă pe tărâmul îngheţat. Tibi Uşeriu a încheiat cursa infernală de la Cercul Polar pe locul doi. Primul loc la Yukon Arctic a fost ocupat de un elveţian. De altfel, din cei 21 de concurenţi, doar ei doi au reuşit să treacă linia de sosire.

A fost un test extrem de important pentru ultramaratonistul român, care anul trecut a fost nevoit să abandoneze competiţia din cauza degerăturilor. De această dată, ambiţia sa uriaşă l-a făcut să treacă peste orice obstacol.

Articolul continua dupa recomandari

După şapte zile de eforturi supraomeneşti, Tibi Uşeriu a trecut linia de finiş a ultramaratonului Yukon Arctic, organizat în nordul Canadei. A terminat cursa din apropierea Cercului Polar pe locul doi. Imediat şi-a anunţat performanţa pe pagina de facebook.

"Am ajuns la capăt, deși drumul ăsta părea, la un moment dat, fără capăt. Trag scurt o concluzie de încheiere, înainte de a mă prăbuși într-un somn adânc: Să nu uităm că visurile noastre, ale fiecăruia, fie ele mici sau mari, chiar contează.'' 

Cu o determinare de neclintit, Tibi a parcurs aproape 500 de kilometri prin sălbăticie, la temperaturi extreme. A avut cu el doar sania cu provizii şi dorinţa de a termina cursa.

A străbătut trasee nebătătorite, a mers prin zăpadă până la genunchi şi a dormit în pădure. Pentru oricine altcineva, astfel de condiţii par imposibile. Pe Tibi, voinţa l-a făcut să meargă înainte.

A fost a doua participare a ultramaratonistului român la Yukon Arctic. Anul trecut, Tibi Uşeriu părăsea cursa după numai 24 de ore, cu degetele de la picioare degerate.

Acum, pe primul loc s-a clasat elveţianul Fabian Imfed, care a terminat cursa în şase zile şi 18 ore. De altfel, cei doi au fost singurii care au reuşit să parcurgă întreaga distanţă. Ceilalţi 19 concureţi au abandonat, rând pe rând, competiţia.

Tibi Uşeriu a vrut să promoveze, pe această cale, proiectul Via Transilvanica, drumul care uneşte Putna de Drobeta Turnu Severin şi străbate zece judeţe. Tibi nu este la prima reuşită. Trei ani la rând, el a câştigat ultramaratonul 6633 Arctic Ultra, o altă cursă extrem de dificilă.