Jucătoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numărul 5 şi locul 5 WTA, a învins-o pe Svetlana Kuzneţova (Rusia), a noua favorită a competiţiei şi poziţia 11 în ierarhia mondială, scor 3-6, 6-1, 6-1, şi s-a calificat în semifinalele turneului de la Montreal (Canada), dotat cu premii în valoare totală de 2.714.413 dolari.

Meciul a durat o oră şi 36 de minute.

Articolul continua dupa recomandari

După meci, Simona Halep a declarat că partida cu Svetlana Kuzneţova (Rusia), a noua favorită a competiţiei şi poziţia 11 în ierarhia mondială, a fost extrem de greu, dar este fericită că a reuşit s-o învingă.

"A fost foarte greu, mă simt puţin obosită, ea este foarte puternică. Sunt foarte fericită, mereu am avut meciuri grele cu ea. Am fost puţin nervoasă în primul set, dar m-am luptat, am făcut tot ce am putut. Mâine nu va fi uşor, dar aştept fanii şi mâine să mă susţină", a declarat Halep.

În semifinale, Halep va juca în compania învingătoarei din meciul dintre rusoaica Daria Kasatkina şi germana Angelique Kerber, favorită numărul 2.

Pentru accederea în semifinale, Halep va primi 121.150 de dolari şi 350 de puncte WTA.

La ediţia precedentă de la Rogers Cup, Simona Halep a ajuns până în finală, unde s-a retras în setul decisiv cu Belinda Bencic.