Simona Halep a pierdut finala de la Madrid Open, jucată contra jucătoarei Kiki Bertens. Românca a fost învinsă în două seturi,  la un scor de 6-4, 6-4 în favoarea olandezei. Dacă ar fi câștigat, Halep ar fi urcat pe locul 1 în topul WTA.

Simona Halep a câștigat primul punct al partidei. Tot ea a fost și cea care a făcut și primul break al meciului, câștigând rapid pe serviciul adversarei.

Articolul continua dupa recomandari

Kiki Bertens și-a revenit rapid și a câștigat și ea pe serviciul româncei, care însă, a reușit încă un break fix la următorul punct, detașându-se la 4-2 în primul set. De la acest scor însă, Bertens a revenit spectaculos și a câștigat 4 puncte consecutive, adjudecându-și astfel primul set.

Cel de-al doilea set a fost controlat de Kiki Bertens, care a reușit să preia avantajul cu un break obținut rapid. Jucătoarea olandeză a reușit să-și păstreze acest avantaj până la finalul setului, pe care l-a câștigat cu 6-4.

Dacă ar fi învins la Madrid Open, Simona Halep avea șanse să revină numărul 1 mondial, în clasamentul WTA, care urmează să fie publicat luni.

Calificarea în finală la Madrid e recompensată cu 608.700 de Euro și 650 de puncte WTA. Kiki Bertens primește pentru câștigarea turneului 1.202.520 Euro și 1000 de puncte WTA.