S-a deschis oficial sezonul de schi pe pârtia Bradul din Poiana Braşov. Cei care au ajuns acolo s-au bucurat de un adevărat spectacol. Salvamontiştii şi organizatorii au coborât pârtia cu torţe în mâini. Tot pe pârtiile din Poiana Braşov e la modă schiul de tură. Un sport care presupune şi urcarea pârtiei pe schiuri. Doar sportivii adevăraţi se încumetă să îl practice.

Pe marginea pârtiei, schiorii urcă, nu coboară. O imagine neobişnuită, la prima vedere. Însă şi un sport care câştigă teren. Schiul de tură, deşi presupune un efort considerabil, e tot mai popular. Schiurile sunt mai uşoare, iar clăparii au legături care permit eliberarea călcâiului, astfel încât sportivii să poată păşi la deal. 

Articolul continua dupa recomandari

Tot pentru urcare, pe talpa schiului se lipeşte un material textil - asemănător pieii de focă. 

Alex Husariu este începător. A venit din Piatra-Neamţ, în Poiana Braşov, ca să urce pentru prima dată, pe schiuri, până în inima munţilor. 

După o urcare de aproximativ o oră, schiorii se bucură de un peisaj aparte.

După ce urcă pârtiile de aici din Masivul Postăvarul, turiştii se opresc la cabana Postăvaru la 1.700 de metri altitudine şi îşi trag sufletul în compania unui ceai cald sau a unei căni de vin fiert. Apoi pornesc din nou în aventură pe pârtiile din Poiana Braşov.

Un echipament complet pentru schiul de tură, format din clăpari, schiuri şi piei de focă, ajunge să coste şi 1.500 de lei, la mâna a doua. Preţul e dublu pentru unul nou.