S-a retras din fotbal unul dintre cei mai importanţi fotbalişti români din ultimii 20 de ani, jucător cu 113 meciuri la naţională şi cu 20 de trofee în palmares.

Răzvan Raț (37 de ani) a anunțat astăzi că s-a retras oficial din cariera fotbalistică, după ce ultimul contract l-a avut cu ACS Poli Timișoara, echipă care a retrogradat în liga secundă la finalul sezonului trecut, scrie gsp.ro.

Articolul continua dupa recomandari

"Cred că e cazul să pun punct! V-am mai spus că îmi e foarte greu să-mi găsesc motivația și cred că e mai bine așa. Sunt într-un moment în care cred că trebuie să mă retrag, să pun punct.", a explicat Răzvan Raț decizia grea pe care a luat-o.

Fundașul stânga cu 113 meciuri la echipa națională a rememorat cum a primit  vestea primei convocări sub tricolor, pe 13 februarie 2002, la Franța - România 2-1, pe Stade de France.

"Nu mă așteptam să joc și să debutez într-un astfel de meci cum era cel cu Franța. Țin minte că atunci am crezut că am fost chemat să fiu introdus în atmosferă. La masa de prânz din ziua meciului m-a chemat nea Puiu și mi-a zis foarte apăsat «Vezi că joci azi!». E un moment pe care n-ai cum să-l uiți. Franța avea în componență nume mari.

Sunt mai multe meciuri de ținut minte: cel de debut la echipa națională, meciul cu Germania (n.r. în 2004, 5-1 pe Giulești), chiar dacă era unul amical. E un meci pe care îl pot povesti oricui, fără falsă modestie. Cel mai mare regret e că nu am fost la un Campionat Mondial. Am participat la foarte multe campanii, dar am reușit doar două calificări la EURO. Sunt foarte mândru de ce am realizat până în acest punct. Evident că se putea și mai mult", a povestit Raţ.

Raț e românul care a adunat cele mai multe prezențe în Liga Campionilor, 57, fiind urmat de Marius Lăcătuș, cu 54, și de Gheorghe Hagi și Cristi Chivu, cu câte 52.

20 de trofee a câștigat Raț în cariera sa: o Cupă UEFA, 7 titluri de campion, 5 Cupe și 4 Supercupe ale Ucrainei (toate cu Șahtior), 2 titluri și o Cupă a României cu Rapid