Sportiva Denisa Mailat a câştigat trei medalii de aur şi una de argint în cadrul Cupei Irina Deleanu, competiţie de gimnastică ritmică ajunsă la cea de-a 19-a ediţie şi găzduită în acest weekend de Sala Polivalentă din Capitală.

Vis devenit realitate! S-a intonat imnul României pentru Denisa Mailat la cupa Irina Deleanu”, a declarat Irina Deleanu, președinta Federației Române de Gimnastică Ritmică.

Articolul continua dupa recomandari

Denisa Mailat a urcat pe prima treaptă a podiumului la individual compus, cu un total de 86,100 puncte, urmată de italianca Sofia Raffaeli, cu un punctaj de 85,350 şi bulgăroaica Valeria Vatova, cu 78,500.

În finala probei de cerc, Mailat a încheiat concursul cu cel mai mare punctaj, 23,150, locul 2 fiind ocupat de Sofia Raffaeli, cu 21,100, iar locul 3 de Valeria Vatova, cu 19,650. A treia medalie de aur a Denisei Mailat a venit în proba de măciuci, acolo unde a primit 23,500 puncte, în timp ce Sofia Raffaeli (21,400 puncte) a obţinut argintul, iar Andreea Verdeş (20,850 puncte) bronzul.

Alte două senioare au urcat, duminică, pe podium, Andreea Verdeş şi Laura Anitei cucerind câte o medalie de bronz în finalele pe obiecte.

Vezi 2 imagini în Galerie

Sportiva Laura Anitei a câştigat medalia de bronz în finala la minge, cu 19,200 puncte, aurul în această probă revenindu-i Sofiei Raffaeli, cu 21,100 puncte, iar bronzul Valeriei Vatova, cu 19,800. De asemenea, echipa de Junioare, reprezentată de surorile Annaliese și Cristina Drăgan, s-a clasat pe locul 3, cu un total de 132,250 de puncte, după echipele Italiei (locul 2), și Bulgariei (locul 1). Annaliese Drăgan a luat aurul la finala la panglică, cu 17.750 de puncte.

Irina Deleanu Cup, ediția a XIX-a

Unul dintre cele mai relevante și de tradiție evenimente sportive de la București, Cupa Irina Deleanu, tocmai a încheiat cu success cea de-a XIX-a ediție. Sportivele Loturilor Naționale din țări precum Azerbaijan, Bulgaria, Italia,

Republica Moldova, Macedonia, Norvegia, Coreea de Sud, Ucraina au fost la București și au concurat pentru a câștiga podiumul.

Majoritatea echipelor, cum ar fi cea a Israelului, Italiei, sau Ungariei, au fost prezente an de an, încă de la prima ediție. Participarea la Cupa Deleanu este o experiență extrem de importantă în pregătirea sportivelor pentru calificarea la campionatele europene și Jocurile Olimpice”, a declarat Irina Deleanu.

Evenimentul este organizat de Federația Română de Gimnastică Ritmică în parteneriat cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Ministerul Tineretului și Sportului.

Despre Federația Română de Gimnastică Ritmică

Federaţia Română de Gimnastică Ritmică este o structură sportivă independentă care s-a reînfiinţat în anul 2003. Preşedintele Federației în România este fosta sportivă Irina Deleanu, Maestru Emerit al Sportului.

Printre rezultatele notabile ale gimnasticii ritmice româneşti putem enumera medalia de argint obţinută de Doina Stăiculescu la Jocurile Olimpice Los Angeles 1984, medaliile de bronz obţinute de Irina Deleanu în cadrul campionatelor mondiale și europene, precum și în cadrul cupelor europene și mondiale, între anii 1990-1992. De asemenea, România a obținut și medalia de bronz la proba pe ansamblu în cadrul Campionatului European din 1993 de la București.

FRGR urmărește dezvoltarea gimnasticii ritmice, atât în plan intern, prin organizarea, în fiecare an, a Turneului Internaţional “Cupa Irina Deleanu” înscris în calendarul Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, cât și pe plan extern, prin lansarea sportivelor noastre în competiții internaționale de mare anvergură.