Simona Halep, numărul doi mondial, a fost învinsă în trei seturi de rusoaica Maria Şarapova, cu 6-4, 4-6, 6-3, luni noapte, la arenele Flushing Meadows din New York, într-o partidă din prima rundă a turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului. 

Halep, a doua favorită a competiţiei, a pierdut pentru a şaptea oară în tot atâtea meciuri în faţa rusoaicei, la capătul unui meci care a durat două ore şi 42 de minute.

Articolul continua dupa recomandari

În vârstă de 30 de ani, Şarapova, ajunsă pe locul 146 în ierarhia mondială, după suspendarea pentru dopaj cu meldonium, a făcut un meci extraordinar, a lovit în forţă şi cu o precizie destul de ridicată.

Halep a avut probleme cu serviciul, în special cu al doilea, a stat mult în spatele liniei de fund, motiv pentru care a lovit scurt, fiind agresivă doar rareori.

Şarapova a reuşit 7 aşi, a făcut 7 duble greşeli, a adunat nu mai puţin de 60 de winners, dar a avut şi 64 de erori neprovocate. Halep a avut un singur as, a comis 4 duble greşeli, a avut 15 lovituri direct câştigătoare şi 14 erori neprovocate. Şarapova a avut 5 mingi de break transformate din 22 create, iar Halep 4 din 10. 

După victorie, Şarapova a izbucnit în lacrimi.

A recunoscut că, înaintea meciului, a fost intimidată "de tot ceea ce se întâmpla la New York - oamenii, adrenalina, traficul, publicul, zgomot".

"Mă bucur de fiecare secundă! Iubesc atmosfera asta! Mi-am tot spus că este doar un alt meci, o altă oportunitate. Dar este mult mai mult de atât. Nu ştii niciodată cum o să te simţi şi cum o să reacţionezi, până când nu eşti acolo, până nu ai câştigi acea minge de meci. Nu îţi poţi controla emoţiile, nici ceea ce simţi. Dar a meritat, total. Totul. Pentru aceste două ore şi 44 de minute în faţa voastră", le-a spus "Masha" spectatorilor prezenţi în tribune.

"Pentru mine - şi ştiu că este valabil şi pentru Simona, deoarece ne respectăm foarte mult - ne-am dat seama amândouă după tragerea la sorţi că este ceva aparte aici. Ştiu că amândouă ne-am pregătit pentru asta. Iar nebunia creată în jurul acestui meci a venit din calitatea jocului pe care am arătat-o în meciurile precedente. Nu contează bilanţul meu în meciurile contra ei - mereu a fost dificil. Indiferent de turneu, indiferent de locul unde se joacă - ştiu că trebuie să muncesc pentru victorie, iar astăzi - am avut un nou exemplu!", a continuat Şarapova, care s-a pus în genunchi pe teren. 

"Mulţumesc! Am reuşit azi!", a mai spus "Masha".