Atacantul român George Puşcaş are Anglia la picioare după ce, sâmbătă seara, a reuşit un hattrick în doar cinci minute în confruntarea câştigată de Reading, cu 3-1, împotriva lui Wigan Athletic, în deplasare.

Meciul a contat pentru etapa a 19-a a Ligii a doua engleze, iar victoria a ajutat-o pe Reading să se distanţeze de zona fierbinte a clasamentului, respectiv de locurile care aduc retrogradarea în Liga a treia.

Articolul continua dupa recomandari

Wigan a deschis scorul în prima repriză, prin Garner, după o bâlbâială a defensivei lui Reading.

Între minutele 79 şi 84, Puşcaş a înscris golurile care i-au desăvârşit capodopera.

Mai întâi, a egalat dintr-un penalty acordat ca urmare a unui henţ comis de unul dintre fundaşii adverşi. Puşcaş a transformat penaltiul cu şansă, şutând pe centrul porţii şi profitând de faptul că portarul advers şi-a ales unul dintre colţuri.

În minutul 80, Puşcaş a marcat golul de 2-1. Portughezul Joao Lucas, abia intrat pe teren, l-a lansat pe atacantul român, iar acesta a pătruns elegant printre doi fundaşi adverşi şi l-a executat pe portarul lui Wigan cu un şut la colţul lung.

S-a făcut 3-1 în minutul 84. Jamaicanul McCleary a interceptat un balon în ofensivă, a pătruns pe dreapta şi a trimis în faţa porţii de unde Puşcaş a îndeplinit o simplă formalitate.

Hattrickul atacantului român vine perfect într-un moment în care fanii echipei şi microbiştii englezi, în general, începeau să se îndoiască de calităţile lui.

Graţie reuşitelor de sâmbătă, Puşcaş a ajuns la şase goluri marcate în actualul sezon de Championship fiind, practic, pe locul 16 în topul marcatorilor din Liga a doua engleză, la egalitate cu jucători precum polonezul Kamil Grosicki, de la Hull City, sau spaniolul Borja Baston, de la Swansea.

Ierarhia este dominată de sârbul Alexander Mitrovic, care a marcat de 15 ori pentru Fulham.