Tânăra speranță a motociclismului indonezian, Afridza Munandar, un pilot foarte tânăr și talentat, a murit după un accident, pe circuitul de la Sepang, în timpul unei curse de Asia Talent Cup. Pe același circuit se va desfășura și GP-ul Malaysiei.

Campion mondial la MotoGP, Marc Marquez, a comentat imediat incidentul, spunând că este o zi foarte tristă pentru motocicilism. Afridza a scăpat motocicleta în primul tur de pistă, la virajul 10.

Articolul continua dupa recomandari

Afridza Munandar a murit pe circuitul de la Sepang

Pilotul indonezian Afridza Munandar, în vârstă de doar 20 de ani, a murit pe circuitul de la Sepang, într-o cursă de Asia Talent Cup, informează motogp.com. Campionul mondial Marc Marquez a reacționat imediat la aflarea veștii, precizând că este o zi tristă pentru motociclism.  "Este o zi tristă pentru motociclism. A murit Afridza Munandar în această după-amiază, după un accident în cursa Asian Talent Cup! RIP Afridza", a scris Marquez pe Twitter.

Sportivul a fost luat cu elicopterul de pe circuit, însă nu viața lui nu a mai putut fi salvată.

“Incidentul a avut loc în primul tur, la virajul 10, şi cursa a fost oprită imediat. Înciuda eforturilor echipelor medicale de la circuit şi de la spital, Munandar a murit”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Înaintea curselor de Moto3, Moto2 şi MotoGP de pe circuitul Sepang se va ţine un minut de reculegere.