A traversat înot Canalul Mânecii şi acum a stabilit un nou record pentru România. A înotat peste o mie cinci sute de metri în apă aproape îngheţată. La numai trei grade Celsius, fără costum de protecţie. Este vorba despre fostul jucător de polo Paul Georgescu, pe care-l aşteaptă în curând o nouă provocare. Campionatul Mondial de Înot în Ape Îngheţate, din Rusia.

Un bazin îngheţat, o mie şase sute nouă metri de înotat. Şi sute de oameni plini de emoţii.

Articolul continua dupa recomandari

E ora 13, iar afară sunt opt grade Celsius. Apa, însă, nu depăşeşte trei grade. O provocare pentru care Paul Georgescu este pregătit.

Înainte de fiecare concurs, copiii pe care-i antrenează îşi scriu numele pe corpul lui, în semn de susţinere. Printre ei este şi Andrei. Fiul lui Paul.

”Îi urez noroc şi sper să fie cel mai bun!”, spune Andrei.

Paul Georgescu este primul român care înoată în ape îngheţate. La start este Ger Kennedy. Multiplu campion la acest sport, venit aici să omologheze succesul sportivului din Bucureşti.

Începe cursa, pe care Paul vrea s-o termine în mai puţin de 23 de minute.

GER KENNEDY, Asociația Internațională a Înotătorilor în Apă Înghețată: În timp ce va avansa, corpul va începe să simtă frigul. După un kilometru începi să simţi durere. La degete, pe lateralele corpului. Cu fiecare bazin, corpul i se înroşeşte, iar ritmul încetineşte.

Cronometrul se opreşte la 22 de minute şi 43 de secunde - un record personal şi un record pentru România.

PAUL GEORGESCU:  A fost greu, pentru că nu mai ştiam numărătoarea, nu mai ştiam câte bazine mai am. Am încercat să stau într-o stare de confort şi totul a fost ok.

Paul Georgescu va participa, într-o lună şi jumătate, la Campionatul Mondial de Înot în Ape Îngheţate. Competiţia va avea loc în Rusia, la Murmansk.